FAQ

Leg ik het traject alleen af of in groep?

Zowel de tussentijdse doelen als de uiteindelijke reis leg je af met een beperkt groepje gelijkgezinden. De doordeweekse trainingen kan je individueel afleggen afgestemd op je eigen agenda. Je kan de progressie van de rest van de groep volgen via onze Strava Club. En niets houdt je natuurlijk tegen om met andere deelnemers af te spreken om samen een tochtje te maken.

Met hoeveel deelnemers vertrekken we uiteindelijk op pad?

Voor het bereiken van jullie ultieme (buitenlandse) doel ga je op pad met een kleine groep van gelijkgezinden. Alleen zo kunnen we alles in het werk stellen om jullie het vooropgestelde doel te laten halen. Onze groepen beperken zich tot max 12 - 14 deelnemers, ideaal voor een fijne groepsdynamiek en klein genoeg om elkaar door dik en dun te steunen. Jullie leren elkaar vooraf al kennen tijdens de tussentijdse doelen.

Hoe weet ik hoeveel maanden begeleiding ik nodig heb?

Op basis van je eerste inspanningstest bepaalt onze sportarts Ruben je huidige conditie. Een beginnende sporter zal het volledige traject nodig hebben om de uitdaging tot een goed einde te brengen. Een goed getrainde sporter zal voldoende hebben aan enkele maanden fine-tuning, of kan misschien zelfs zonder begeleiding.

Wie zullen mijn mede-deelnemers zijn?

Het traject staat open voor iedereen en de uitdagingen zijn haalbaar voor iedereen met een normale gezondheid - mits de nodige trainingen natuurlijk. Mannen en vrouwen schrijven in voor hetzelfde traject. De focus ligt op het verleggen van je eigen grenzen, niet op competitie binnen de groep.

Welk deel van het traject moet iedereen minstens afleggen?

Het aantal maanden voorbereiding kan variëren afhankelijk van je conditie. De beste sporter kan het misschien zonder voedings- en sportbegeleiding, maar zal ook deelnemen aan de tussentijdse momenten. Bij de meeste uitdagingen gaat dit om vier dagen, gespreid over een jaar.

Ben ik sterk genoeg voor de trip?

Het voorbereidingstraject is zo opgebouwd dat de uitdaging haalbaar moet zijn voor iedereen met een normale gezondheid. Je schrijft je in voor de uitdaging en ons team zorgt dat je er geraakt. Het enige dat jij moet doen is trainen. Heb je toch vragen over je persoonlijke situatie: contacteer ons even via +32 (0)3 808 22 27 of team@kommit.be

Wat als ik geblesseerd geraak?

Uiteraard hopen we van niet, maar een blessure is iets dat zelfs de best voorbereide atleten overkomt. Geef ons in dat geval zo snel mogelijk een seintje, dan bekijken we samen met onze sportarts hoe we je zo snel mogelijk weer op de been krijgen. Indien je echt niet verder kan en je uit het traject moet stappen zetten we je abonnement uiteraard stop.

Waarom is een reisbijstandsverzekering verplicht?

Je uiteindelijke doel zal zich steeds op een unieke locatie ergens ver weg van de platgetreden paden bevinden. We zorgen er uiteraard voor dat je daar in de best mogelijke omstandigheden terecht komt en kan verblijven. Jammer genoeg kunnen we niet uitsluiten dat er iets gebeurt, zeker met zulke sportieve uitdagingen. Daarom vragen we je om een bijstandsverzekering af te sluiten zodat we je op die moment op de best mogelijke manier kunnen helpen. Daarnaast raden we jou trouwens absoluut aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze kan je heel wat kosten besparen mocht je op het laatste moment (bv. na het boeken van je vliegtuigtickets) alsnog geblesseerd geraken en niet mee op pad kunnen.

Waarom loopt mijn begeleiding nog door tot na de reis?

Je hebt maandenlang getraind om je doel te bereiken. Als dat doel eenmaal achter de rug is dreigt plots het gekende 'zwarte gat'. Daarom laten we de begeleiding nog (rustig) doorlopen tot het einde van de maand waarin je op reis gaat. Zo kan je de decompressie wat opvangen, en het is ook gezonder voor je lichaam om nog even rustig 'uit te lopen'.

Vind je niet wat je zoekt? Aarzel niet en geef ons een seintje.

Methode

Laat je omringen door

toppers in hun vakgebied

Lees Meer