Uturuncu

Mountainbiken over de Boliviaanse hoogvlaktes

2 februari 2019 - 30 november 2019

Uturuncu, een imposante vulkaan van 6008 meter hoog. Deze reus bedwingen met de mountainbike is het ultieme doel van dit avontuur!

Physical

Technical

Comfort

Time invested

Overzicht

Mountainbiken over de Boliviaanse hoogvlaktes

Ons team van professionals stoomt je klaar voor deze mountainbike expeditie van twee weken.
  • Dagen avontuur  
  • Maanden voorbereiding  
  • Liters sportdrank  
  • Hoogste punt (m)  
  • Glamping nachten  
  • Versleten banden  

Uitdaging

De Boliviaanse hoogvlaktes zijn uniek in de wereld. Denk aan uitgestrekte zoutmeren, weidse vlaktes, immense vulkanen en een sporadisch passerende lama of vicuña.
Dit landschap met de fiets doorkruisen is de ideale manier om er volledig in op te gaan. Dat doen we met een beperkt groepje van gelijkgezinden, en ter plaatse zal je omringd zijn door een zeer ervaren team van lokale gidsen, koks, mechaniekers, ... Kortom: we laten niets aan het toeval over!

Voorbereidingstraject

Het doel is prachtig, maar ook uitdagend. Kilometers boven zeeniveau, onverharde wegen, onvoorspelbaar weer, ...
Daarom hechten we veel belang aan een uitstekende voorbereiding. We maken ons sterk dat iedereen die z'n trainingsschema volgt klaar geraakt voor het grote avontuur. De nadruk ligt op het verleggen van je eigen grenzen, het is alles behalve een wedstrijd!

Voorbereiding

Voorbereidingstraject

Mens sana in corpore sano

Ons team van experts bereidt je nauwgezet voor op deze ultieme uitdaging.

Voorbereidingstraject

Voorafgaand aan het traject leg je een eerste inspanningstest af. Op basis van deze resultaten kan onze sportarts Ruben bepalen of deelname aan het voorbereidingstraject nodig is, en zo ja voor hoeveel maanden.

We maken ons sterk dat onze uitdagingen voor iedereen met een normale gezondheid haalbaar zijn, ook voor beginnende sporters. Onze experts zijn toppers in hun vakgebied. Ze gaan wetenschappelijk te werk en weten welke methodes jouw persoonlijke prestaties kunnen verbeteren.

Je inspanningsprofiel wordt gemeten bij aanvang van het traject en op basis hiervan worden je persoonlijke trainingsschema's opgesteld. Onze sportarts houdt bovendien rekening met jouw agenda en persoonlijke voorkeuren.

Door voeding af te stemmen op je inspanningen, kunnen je prestaties nog een stuk verbeterd worden. Onze voedingsdeskundige heeft rechtstreeks toegang tot je trainingsschema's en prestaties. Hij stelt voor jou persoonlijk een optimaal voedingsplan op en je kan maandelijks bij hem op gesprek.

Gedurende het voorbereidingstraject werk je toe naar drie tussentijdse doelen en wordt er nog één extra inspanningstest afgenomen om je progressie te meten. Je reisgenoten ontmoet je reeds tijdens de tussentijdse doelen. Van deze dagen willen we graag een uniek moment maken, met fysieke inspanning in een prachtig decor maar evengoed met gezelligheid voor- en nadien.

Als eerste doel in dit traject rijden we een rit van 100km. Na vijf maanden trainen plannen we een tocht in van 200km. Het laatste doel is een mountainbike-weekend in de Ardennen waar we zullen overnachten in dezelfde stijl als in Bolivia: glamoureus kamperen!

Traject overzicht

   
   
Trainingsschema's & opvolging
    -    
Inspanningstesten & tussentijdse doelen
   Tweede inspanningstest
   Tweede doel: 200 km fietsen
   Eerste doel: 100 km fietsen
   Inspanningstest
    -    Derde doel: mountainbike weekend
Voedingsadvies
Maandelijks gesprek
   
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Maandelijks gesprek
Bolivia
    -    Pak je koffers
Training

Inspanningstest

Hier begint het allemaal. Onze sportarts Ruben laat je een kwartiertje afzien op een fiets terwijl hij je hartslag, zuurstofopname, lactaatproductie, geleverd vermogen enz. controleert. Op basis van deze test wordt bepaald of deelname aan het voorbereidingstraject nodig is, en zo ja voor hoeveel maanden.

   

Training

Fietstocht 100 km

Je eerste tussentijdse doel. We rijden in groep een tocht van 100 km op een prachtige locatie in België. 's Middags is er een picknick en 's avonds voorzien we een heerlijke maaltijd.

   

Training

Fietstocht 200 km

Het tweede tussentijdse doel: 200 km in groep over grotendeels vlak terrein. Dit is al het serieuzere werk! We voorzien uiteraard voldoende lekkere maaltijden en snacks zodat je ook deze uitdaging goed verteert.

   

Training

Inspanningstest

Intussen ben je meer dan vijf maanden aan het trainen. Hoog tijd om te kijken welke progressie je gemaakt hebt! Ruben gebruikt de resultaten om je trainingsschema's bij te sturen in de laatste maanden voor het vertrek naar Bolivia.

   

Training

MTB-weekend Ardennen & glamping

Als laatste doel voor de aftocht naar Bolivia ga je twee dagen mountainbiken in de Ardennen. Je rijdt op de fiets waarmee je de Uturuncu zal beklimmen en slaapt in de stijl van de Andes-hoogvlaktes. Glamping staat voor glamorous camping en dat mag je hier gerust letterlijk nemen!

    -    

Pack your bags

Uturuncu

    -     

Uitdaging

Uitdaging

Op pad over zoutvlaktes, langs vulkanen en met lama's

Een mountainbike expeditie van twee weken dwars door de Boliviaanse Andes. Op zoek naar je ultieme doel: de top van Uturuncu - 6008m

Acclimatisatie

We zullen tijdens de hele rit op grote hoogte rijden. Daarom is een goede acclimatisatie cruciaal. La Paz is onze uitvalsbasis voor de eerste twee dagen. Je leert al wandelend de stad kennen. Zo'n lichte inspanning is ideaal om te wennen aan de hoogte.

's Avonds genieten we in een gezellige en comfortabele setting van de lokale keuken, een goed glas wijn en de verhalen van de dag.

MOUNTAINBIKE

Op weg naar Uturuncu zal je ontdekken wat het betekent om echt weg te zijn van de bewandelde paden. We rijden over jeep tracks, verlaten bergpassen en langs afgelegen dorpjes. Je wordt acht dagen lang ondergedompeld in een fascinerend buitenaards landschap.

Uturuncu

Deze slapende vulkaan is één van de echte reuzen van de Andes. Met z'n 6008 meter houdt hij de wacht over de Boliviaanse hoogvlaktes.

Op zijn flanken ligt een verlaten mijnbouw-weg, nog steeds de hoogste weg ter wereld. Langs hier rijd je naar boven om het ultieme doel van je episch avontuur te bereiken!

natuur

Het buitenaardse landschap van de Boliviaanse hoogvlaktes wordt gedurende twee weken je thuis. Je rijdt over de grootste zoutvlakte ter wereld en dwars door één van de hoogste woestijnen.

Je kampeert aan de voet van gigantische vulkanen en aan wonderlijke bergmeren. Je herkent al snel lama's, vicuñas en viscachas. Ruwe natuur in al haar glorie.

glamping

De beste manier om je de Boliviaanse hoogvlaktes eigen te maken, is door er te kamperen. Je wordt in de watten gelegd met een glamoureuze camping setup in een fabelachtig landschap. Terwijl jij nog aan het fietsen bent, zet ons team je tent voor je op - inclusief een echte matras.

Na een intense dag word je 's avonds gesoigneerd als een wielergod. Het enige dat jij nog moet doen is ontspannen, genieten en herbronnen.

In La Paz en Uyuni verblijven we in de charmantste kleinschalige hotels die er te vinden zijn. In Quetena verblijven we in een hostel aan de rand van het dorp aangezien een goede nachtrust voor de topdag cruciaal is.

Dag 1 - 2

Aankomst in La Paz

Welkom in La Paz. Met z'n luchthaven op 4150m de hoogste (onofficiële) hoofdstad ter wereld! Acclimatisatie aan deze hoogte is dus erg belangrijk. Daarom verblijf je twee nachten in een charmant en kleinschalig hotel. De ideale uitvalsbasis voor een urban adventure waar je de steile straten van deze bizarre stad te voet verkent. Verder vooral tot rust komen na de lange vlucht, en beginnen dromen van wat volgt.

Overnachting

Hotel

Dag 3

Naar de Salar de Uyuni

Vandaag ga je eindelijk op pad. Met de jeep trek je zuidwaarts doorheen een heel gevarieerd en mooi landschap. Met als afsluiter je eerste glamoureuze kampeernacht, op de zoutvlakte van Uyuni!
We verblijven er op een onontdekte plek, waar je kan genieten van heerlijk eten, een glas wijn en een prachtig zicht. Ideale eerste avond van het 'echte' avontuur!

Overnachting

Tent

Dag 4 - Dag 8

Mountainbiken over de Boliviaanse hoogvlaktes

De Boliviaanse hoogvlaktes met de fiets verkennen. Hiervoor hebben jullie tien maanden lang getraind! Verwacht oneindige landschappen, grote lagunes vol flamingo's, kuddes passerende lama's en schuchter weglopende vicuña's. We kiezen voor paden die enkel door locals gekend zijn, maar deze jeep tracks zijn vlot toegankelijk met de mountainbike. Een glooiend terrein dat voor ieder getraind fietser vlot haalbaar is.

Overnachting

Tent

Dag 9

Rustdag in Quetena

Een welverdiende rustdag vandaag! We slaan ons basecamp op in Quetena, een klein dorpje aan de voet van de Uturuncu vulkaan. Kamperen mag hier niet, daarom verblijven we in een eenvoudig maar sympathiek hostel. Even de benen strekken, je mentaal opladen voor de dag die komt en met de jeep een bezoekje brengen aan Laguna Colorada. En vooral: vroeg onder de wol, want morgen staat de grote dag op het programma!

Overnachting

Hostel

Dag 10

Beklimming van Uturuncu

Het ultieme doel op deze reis: de beklimming per fiets van Uturuncu. 6008 meter hoog! 's Ochtends vroeg vertrek je samen met je compagnons de route voor de langste fietsdag van je avontuur, om de hoogste weg ter wereld te bedwingen. Wees gerust, het hele team staat je bij met drankjes, snacks en alle nodige (mentale) steun!

Overnachting

Hostel

Dag 11

Feest in Uyuni

We vinden dat je, samen met je compadres en het hele team, een feest verdient na zo'n prestatie! Daarom rijden we vandaag richting Uyuni, waar we verblijven in een prachtig hotel gebouwd uit zout. Onze chef voorziet er een heerlijke BBQ, ideaal om straffe verhalen te vertellen en herinneringen aan afgelopen weken op te halen!

Overnachting

Hotel

Dag 12

Naar La Paz

Na het ontbijt nemen we een vlucht terug naar La Paz. De laatste dag in Bolivia, ideaal om nog even rond te slenteren, achter souvenirs voor het thuisfront te snuisteren, ...

Overnachting

Hotel

Dag 13

Vaarwel Bolivia

Na een fantastische twee weken verlaten we 's ochtends Bolivia, met een koffer vol verhalen en herinneringen.

Voorbereiding periode

2 februari 2019 - 30 november 2019

Uitdaging periode

9 november 2019 - 24 november 2019

Basistraject 4650 Tussentijdse doelen en reis Bolivia. Exclusief internationale vluchten.

Wat is inbegrepen?

Mountainbike avontuur in Bolivia

Initiële inspanningstest

Fietstocht 100 km

Fietstocht 200 km

Mountainbike weekend Ardennen

Optionele begeleiding 480 /maand

Wat is inbegrepen?

Trainingsschema's en begeleiding door sportarts

Voedingsschema en maandelijkse consultatie voedingsadvies

Inspanningstesten ifv trainingsprogramma

Interesse?

Laat van je horen

Snelle vragen

+32 (0)3 808 22 27

team@kommit.be