Welkom bij Kommit!

12 september 2018

Onze eerste uitdaging met glans volbracht!

Jens en ik zijn heel blij dat we jullie ons project eindelijk kunnen voorstellen. Een project waarin we alles waar we zelf zo van houden in kwijt kunnen: sport, avontuur en reizen.

Er vallen veel parallellen te trekken tussen de opstart van Kommit en wat we effectief aanbieden. Een traject, tussentijdse doelen en de grote uitdaging: jullie aanspreken met een concept dat ongezien is. Een jaar geleden zijn we er vol werkvreugde aan begonnen en dat is alleen maar gegroeid!

We stellen jullie vol trots een fantastisch team voor. Voor het coaching gedeelte hebben we met Ruben en Gino twee absolute toppers in hun vakgebied kunnen strikken. Zij stapten onmiddellijk enthousiast mee in ons project. Net zoals Natalie, die de omkadering van onze tussentijdse doelen tot unieke momenten maakt.

Wat het reisgedeelte betreft hebben we zowat heel Bolivia uitgekamd naar een betrouwbare lokale partner. Geen evidentie, maar we moesten en zouden van dat prachtige land onze eerste grote doel maken. Het heeft zowat alles te bieden: prachtige natuur, authentieke cultuur, een echt ‘reisgevoel’, … Met José en z’n team hebben we de beste partner in heel Zuid-Amerika gevonden, zonder hem hadden we deze mountainbike uitdaging nooit op punt kunnen zetten!

In Canada was het makkelijker. We wisten onmiddellijk dat we een marathon in de Chilcotin wilden organiseren. Het kostte weinig moeite om onze goede vriend Erik te overtuigen alles in goede banen te leiden. Bekijk één foto en je bent verkocht.

Met Kommit zoeken we contrasten op. Denk aan een glas wijn en open vuur dat ’s avonds te wachten staat na een lange inspanning. Of aan een watervliegtuig dat je de wildernis invliegt, om daar vervolgens in een comfortabele tent setup te overnachten. Want comfortabel moet het zijn! Je werkt ongeveer een jaar toe naar dat ene specifiek doel, dan kan je er maar beter ten volle van genieten.

We willen ook graag even Toon bedanken. Omdat we niets aan het toeval wilden overlaten, en om zeker te zijn dat onze uitdagingen wel degelijk haalbaar zijn voor een niet-sporter zochten we een ‘proefkonijn’. Toon ging de uitdaging met de glimlach aan, en onderwierp zich gewillig aan onze grillen.

Het resultaat is verbluffend. Ondanks z’n (erg) drukke job en sociaal leven traint Toon een drietal keer per week, met een trainingsagenda die volledig in functie van z’n werkschema is opgemaakt. Hij fietst ondertussen vlot onze tussentijdse doelen mee, is gestopt met roken, raakte heel wat gewicht kwijt en voelt zich zowel mentaal als fysiek veel beter dan voorheen. Meer zelfs, we zijn tien maanden ver en hij wilt absoluut de Uturuncu uitdaging aangaan!

Of dat maakt hij ons toch wijs. In elk geval laten we hem zijn verhaal doen in een volgend artikel. (Zonder censuur!)

Mocht je meer informatie wensen, of je afvragen of zo’n Kommit uitdaging iets voor jou is, aarzel dan niet om even te bellen. We zijn alvast heel blij je te mogen verwelkomen!

Hartelijk,

Jens & Maxim

Kyrgyzstan, op zoek naar een lang vergeten basis waar Sovjet Olympiërs stiekem kwamen trainen.